Mina tjänster

Like Equals - Med kunskap om helheten

Hur jag arbetar

Har under åren samlat på mig en mängd kunskap inom områdena friskvård och träning. Att välja rätt typ av träning/friskvård gör att hästens välbefinnande underhålls, hästen blir starkare samt olika typer av problem kan undvikas.

Rakriktande longering

Den rakriktande longeringen bygger på teorin att alla hästar är mer eller mindre skeva diagonalt, det kan liknas vid att vi är vänster eller högerhänta. För hästen innebär detta att den lägger mer vikt på antingen vänster eller höger framben och bog, detta påverkar i sin tur rörelsemönstret för bakbenen på ett negativt sätt. Ha i åtanke att hästen redan från start är framtung av naturen, lägg sedan till skevheten plus ryttarens eventuella vikt så kan man börja förstå att det snabbt kan skapa problem/skador.

Denna skevhet blir tydligast då vi arbetar våra hästar på böjda spår, en rörelse som hästen i vilttillstånd sällan eller rentutav aldrig utför iaf inte på det sätt som vi ber den om.

Vi märker denna skevhet som att hästen har ett ”lättare” respektive ”svårare” varv, den faller in och gör volten mindre i ena varvet och i det andra vill den förstora volten genom att falla ut över den yttre bogen.
Denna diagonala skevhet skapar stora bekymmer för hästen och dess framtida om den inte uppmärksammas och åtgärdas i ett tidigt skede.

I den rakriktande longeringen arbetar vi med att få hästen att fördela sin vikt mer till sina bakben som på så vis gör att den kan balansera sig korrekt och bära upp sin kropp på ett hållbart och framförallt stärkande sätt. Vi eftersträvar en stark bålmuskulatur samt en välutvecklad överlinje med en uppåtsvingande rygg.

Långa Tyglar-Longering

Prova ett spännande, stärkande och fantastiskt roligt sätt att träna din häst på. Detta är ett relativt enkelt sätt att utbilda din häst från marken på, passar alla typer av hästar då den är skonsam samtidigt som stärkande. Utmärkt om du har en unghäst, en häst som ska rehabiliteras, en äldre häst, en stel häst eller bara vill ha en bra träningsmetod att variera ridningen med.
Samtliga skolor kan utföras i samtliga gångarter så utbildningsmöjligheterna är obegränsade 🙂

Den kanske största fördelen med denna träningsform är att hästen får chansen att arbeta utan extra tyngd på ryggen samt utan utrustning såsom sadel/sele/tömkörningsgjord/inspänningstyglar m.m.

Är du nyfiken, Vill prova? Hör av dig så hjälper jag dig att komma igång.

Integrerad ridning

Vad ligger bakom det problem du som ryttare kan uppleva? Vi går in för att undersöka detaljerna och förstå hästhållning som en strävan mot hälsa, harmoni och samverkan mellan människa och häst. Ridning ser vi som en konstform.

Målet är inte prestation i första hand, utan att utvecklas så att vi kan göra det på ett harmoniskt och hållbart sätt. Att hitta glädje i samvaron med hästen. Vi strävar efter en känsla av att sväva tillsammans, då tiden står till och allt bara fungerar.

Lastträning

Har du en svårlastad häst? Jag kan bistå med tips och råd då jag själv haft en extremt svårlastad häst. Jag erbjuder inga ”quick fix” utan mitt mål är att få hästen att känna sig trygg i transporten samt lastningen.
Hör av dig för info samt upplägg.

Lastträning

TTEAM & TTOUCH

Detta är en kombination av olika massagetekniker samt olika ledövningar skapat och utformat av Linda Tellington Jones som förstärker relationen mellan häst och människa. Skapar tillit och förtroende samt skapar avslappning hos hästen. De olika delarna ökar hästens kroppsmedvetenhet och smidighet på många olika plan vilket gör att den lättare kan utföra de uppgifter vi ger den.

Rådgivning rakriktande arbete

Jag hjälper dig att kartlägga din hästs mönster, och vi tittar på övningar du kan använda för att rakriktningen av just din häst ska bli så gynnsam och effektiv som möjligt.

  • Rådgivning inklusive genomgång av övningar, 675kr (1tim)
Rådgivning rakriktande arbete

Långtygel

  • Lektion långtygel med egen häst, 550 (45min)
  • Lektion då jag arbetar med din häst, 675kr (45min)
  • Lektion med en av mina hästar, 675kr (45min)

Arbete vid handen

  • Lektion med egen häst, 550kr (45min)
  • Lektion då jag arbetar med din häst, 675kr (45min)
  • Lektion med en av mina hästar, 675kr (45min)
Arbete vid handen

Uppsutten träning

  • Lektion med egen häst, 550kr (45min)
  • Lektion med en av mina hästar, 675kr (45min)

Lastträning

  • Lektion med egen häst, 675kr (60-90min)
Lastträning

Övrigt

Finns även möjlighet att skräddarsy lektioner efter önskemål, kontakta mig för mer information.

Varukorg